Polarion Square

 

This slideshow requires JavaScript.

Polarion Square is lighting company Polarion(http://polarion.co.kr/)’s office building. It is used for office, factory, and communal facilities for Polarion and their sub-contractors/suppliers. Designed by Chang-gil Kim of Samjung Architects & Engineers from 2009 to 2010, the building was finished in 2011. Made of exposed concrete, it feels like Tadao Ando combined with MVRDV’s way of massing. The building is based on 2.6mx2.6m module, created by putting 2, 4, and 8 modules together with a little push and pull between the buildings. On the slab connecting the two buildings is a roof garden, and the space in between the buildings is opened to allow view to the park behind Polarion Square.

8 floors above ground, 1 floor below ground

Site area : 2,314sqm | Building area 1,370sqm | Total floor area 6,676sqm | Landscape area 377sqm

Address : 314 Dongtanjiseong-ro, Hwaseong-si, Gyeonggi-do (경기도 화성시 동탄지성로 314, 폴라리온스퀘어)
http://www.youtube.com/watch?v=dj0x2E0fCDE on Arirang TV with interior views
http://www.polarion-square.com/ floor plans and construction photos
 
 
Advertisements

One thought on “Polarion Square

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s