Daum Space.1

This slideshow requires JavaScript.

Daum Space.1 was designed by Mass Studies (http://www.massstudies.com/) in 2012 as a part of Daum Communications‘ effort to move majority of their staffs to Jeju. After merging with Kakao and becoming Daum Kakao in 2014, in 2015 the company decided to move people back to Pangyo where Kakao’s main office is located. According to a news article in 2015, the Jeju office would focus on developing better distribution system for Jeju’s agricultural fisheries and setting up Kakao Friends Museum.

The building is comprised of 8.4m x 8.4m reinforced colored concrete structural modules. Some have extruded or curved elements. The structural modules can span 12.6m and cantilever 6.3m, generating interesting spaces for people inside and outside the building and for plants to grow on.

1 floor below ground, 5 floors above ground

Site Area: 148,383 sq m | Footprint: 3,720.38 sq m | Total Floor Area: 9,184.16 sq m

Address : 242 Cheomdan-ro, Jeju-si, Jeju-do (다음 스페이스닷원, 제주특별자치도 제주시 첨단로 242)

Tel : +82 1899-1326

More pictures and drawings on designboom

https://www.designboom.com/architecture/mass-studies-daum-headquarters/

Structural Engineer: TEO Structure
MEP Engineer: HANA Consulting & Engineers
Lighting Engineer: Newlite
Landscape design: Soltos Landscaping
Construction: Hyundai Development Company
Construction Manager: Hanmi Global Co.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s